Китайська компанія CRRC Ziyang (входить до складу корпорації CRRC) представила новий панорамний електропоїзд для зубчастої залізниці, що будується, - вона зв'яже Дуцзян'янь, розташований поблизу міста Ченду, з містом Сигуняншань в провінції Сичуань, поблизу якого знаходиться заповідник панд і туристична пам'ятка - гора Сигунян заввишки 6250 м.

Про це пише ЦТС з посиланням на Railway Gazette.

Лінія колії 1000 мм завдовжки 129 км з 11 станціями включає 25 мостів загальною довжиною 35 км та 86 км тунелів.

Введення в експлуатацію першої черги планується наприкінці 2023 року, початок руху поїздів по всій колії у 2026 році. Нова лінія дозволить скоротити час між кінцевими пунктами з 5 до 2 год.

Чотирьохвагонний електропоїзд з живленням від контактної мережі постійного струму напругою 1,5 кВ розрахований на рух з максимальною швидкістю 120 км/год звичайною залізницею і 40 км/год зубчастою. Він побудований на основі виключно китайських технологій. Для руху на ділянках із зубчастою рейкою використовується оригінальний механізм, розроблений CRRC.

У вагонах трьох класів із великими панорамними вікнами розміщуються 145 пасажирів. Поїзд обладнаний системами автоматики, моніторингу та діагностики технічного стану, засобами радіозв'язку стандарту 5G та супутниковою навігаційною системою BeiDou.

Fiow0BSVsAAfFOF

Fiow0BTVQAESVl0

Fiow0BTUUAAWP2l

Fiow0BTVUAA8MrU