Компанія "Нібулон" в перспективі планує повернутися до проєкту розвитку річкової інфраструктури на Нілі у Єгипті.

Як пише ЦТС, про це розповів гендиректор ТОВ СП "Нібулон" Андрій Вадатурський в інтерв’ю Економічній правді.  

"Ця історія не закінчилася. Єгипет - один з найбільших ринків збуту для українського збіжжя. Там велике населення і нема землі, щоб самостійно виробляти достатньо продукції. В Україні - навпаки. Там також є фундаментальна проблема з річковою логістикою, яку треба вирішити", - сказав Вадатурський.

"Коли ми спілкувалися з керівництвом держави, там була готовність надати всебічну допомогу для розвитку Нілу. Ми навіть отримували погодження з європейських банків на фінансування. Ми зробили інвестиційний бізнес-план на мільярд євро. Протягом трьох років можна було завантажити суднобудівні заводи в Єгипті і побудувати додаткову інфраструктуру, - розповів керівник "Нібулону". - Однак через війну в найближчі три-пʼять років ми зосередимося на українському ринку, це наша головна функція. Далі будемо думати про вихід до імпортера, щоб ефективно поєднати нашого фермера з кінцевим споживачем".

Нагадаємо, в 2019 році компанія інформувала про плани протягом 5 років реалізувати проєкт будівництва портового зернового терміналу в Єгипті на річці Ніл.