Більшість суден з зерном, які вийшли вчора з портів Великої Одеси, пройшли Чорне море і очікують на інспекцію в Стамбулі. 

Про це пише ЦТС  з посиланням на дані системи моніторингу руху суден MarineTraffic.

Судна мають пройти інспекцію від СКЦ. Зокрема, в Чорному морі перед Босфором знаходиться балкер IKARIA ANGEL з українською пшеницею для Ефіопії, який зафрахтований Всесвітньою продовольчою програмою ООН.

Керівник проекту в Інституті Чорноморських стратегічних досліджень Андрій Клименко повідомив, що станом на 11:22 за київським часом з українських портів зерновим коридором йдуть 3 судна.

"Під завантаженням в порту Чорноморськ знаходяться 5 суден, в порту Одеса - 1 судно і в порту Південний - 3 судна. На виході з Босфору в напрямку портів Одеської області на цей час суден не зафіксовано", - зазначив він.

Також Клименко додав, що в Мармуровому морі з вказаними портами призначення в Одеської області знаходяться 11 суден.

"Моніторингова група припускає, що Туреччина з ООН вирішили подивитися на караван з 3 суден в морі - чи будуть ВМС РФ щось реально робити для перешкод", - підсумував він.

Нагадаємо, 31 жовтня з портів Одеса, Чорноморськ і Південний вийшли 12 суден з українською агропродукцією. В МІУ відзначили, що на борту суден 354,5 тис. продукції АПК, що направляється до країн Африки, Азії та Європи.