Міністерство інфраструктури України повідомило, що роботи з реконструкції пункту пропуску "Красноїльськ - Вікову де Сус" на кордоні України та Румунії, а також облаштування допоміжної інфраструктури, знаходяться на фінальному етапі, пише ЦТС

"Проєкт реконструкції пункту пропуску "Красноїльськ - Вікову де Сус" на кордоні з Румунією був фактично заморожений з 2016 року. Сьогодні потреба у ньому критична, адже в умовах війни Україна та Європа потребують нових логістичних маршрутів для торгівлі. Уже найближчими тижнями плануємо дозволити проїзд у пункті пропуску автівок до 7,5 тонн та порожніх вантажівок", - зазначив міністр інфраструктури України Олександр Кубраков.

Цей пункт пропуску передбачається для руху вантажних автомобілів.

Запускати роботу на цьому пункті планується в два етапи: вже у жовтні буде дозволено проїзд транспортних засобів вагою до 7,5 тонн та порожніх вантажівок. Після завершення робіт з румунської сторони пункт пропуску запрацює як повноцінний вантажний переїзд.

Очікується, що запуск цього пункт дозволить суттєво розвантажити пункт "Порубне-Сірет".

На сьогодні будівельна готовність пункту пропуску складає 95%. Також проводяться роботи з облаштування допоміжної дорожньої інфраструктури.