СЕО Deutsche Bahn AG Ріхард Лутц і голова правління АО "Укрзалізниця" Олександр Камишін підписали Меморандум про взаєморозуміння щодо довгострокової допомоги та підтримки.

Підписання відбулося в рамках виставки InnoTrans 2022, яка сьогодні була урочисто відкрита в Берліні, передає кореспондент ЦТС.

Документ був підписаний у присутності Федерального міністра транспорту й цифрової інфраструктури Фолькера Віссінга.

Як зазначив глава DB Ріхард Лутц, на даному етапі підтримка німецькою компанією "Укрзалізниці", яка працює в умовах війни, полягатиме в модернізації диспетчерських систем, а також укріпленні зв’язків УЗ та зближенні її з європейськими залізницями.

"Ми будемо підтримувати "Укрзалізницю" в укріпленні зв’язків з ЄС. В майбутньому УЗ має побачити свої структури такими, що відповідають стандартам ЄС", - заявив він.

Також, за словами топ-менеджера DB, компанія приділяє особливу увагу вантажним залізничним перевезенням, що сприятимуть об’єднанню України з Європою, - розширенню так званого "залізничного мосту".

Своєю чергою, федеральний міністр транспорту й цифрової інфраструктури Фолькер Віссінг відзначив вагомий внесок УЗ в евакуацію людей із зон військових дій та злагоджену співпрацю української, польської та німецької залізниць у перевезеннях біженців та доставці в Україну товарів першої необхідності.