Уряд Ізраїлю ухвалив рішення заборонити польоти Boeing 747 і подібних літаків з чотирма двигунами, щоб знизити рівень шуму і забруднення повітря.

Про це повідомляє УНІАН із посиланням на Reuters.

Передбачається, що заборона на польоти набула чинності з 31 березня 2023 року. Експлуатація повітряних суден з чотирма двигунами буде дозволена у виняткових випадках тільки за наявності спеціального дозволу.

В рамках плану, що розробляється для поліпшення навколишнього середовища, ізраїльська влада заявила, що вже повідомила авіакомпаніям про те, що вони не зможуть приземлятися великими літаками в аеропорту "Бен-Гуріон" поблизу Тель-Авіва з літнього сезону 2023 року.

Обмеження стосується переважно вантажних авіаперевозок, оскільки більшість перевізників перестали використовувати пасажирські Boeing 747 та інші літаки з чотирма двигунами на маршрутах до Ізраїлю.

Ізраїльська авіакомпанія El А вже зняла з експлуатації свій парк літаків 747 і використовує двомоторні Boeing 777 і 787 на дальніх маршрутах. Інші компанії, що літають до Бен-Гуріона, вчинили аналогічним чином.

Читайте також Airbus зняв з виробництва свій найбільший комерційний авіалайнер A380