Збройні сили України в ніч на неділю завдали ще одного удару по Антонівському мосту на території тимчасової зайнятої російськими окупантами Херсонської області, повідомила керівник об'єднаного прес-центру Сил оборони ОК "Південь" Наталія Гуменюк.

Про це пише ЦТС, посилаючись на Інтерфакс-Україна.

"Ми продовжуємо вогневий контроль за транспортними та логістичними артеріями на тимчасово окупованій території, оскільки у нас є чіткий намір допомогти окупантами прийняти правильне рішення та направити їх чергові "жести доброї волі" у потрібному нам напрямку", - сказала Гуменюк в ефірі національного телемарафону.

За її словами, нового удару по Антонівському мосту було завдано для того, щоб закріпити його статус "остаточно непроїзного".

При цьому, відповідаючи на запитання про те, чи справді ЗСУ вдалося пошкодити всі стаціонарні канали постачання важкого озброєння окупантів з лівого на правий берег Дніпра в Херсонській області, Гуменюк сказала: "Так, це означає, що важка техніка та перевезення запасів боєприпасів надзвичайно утруднені аж до неможливості таких перевезень. Ми продовжуємо уточнювати всі результати і коли отримаємо абсолютну оцінку, в тому числі експертну, для розуміння того, що ці артерії вже не можуть використовуватися, то повідомимо".

Керівник об'єднаного прес-центру Сил оборони ОК "Південь" також зазначила, що наразі керівний склад військових підрозділів окупантів, що знаходяться на Правобережжі, використовують "залишки транспортних шляхів" для власної евакуації на лівий берег Дніпра.

Вперше удару по Антонівському автомобільному мосту Збройними силами України було завдано 26 липня. Невдовзі російські окупанти навели поруч із мостом поромну переправу, пропускна здатність якої, втім, обмежена.