Австрійська компанія Rail Cargo Group (RCG), що входить до складу ÖBB (Австрійські федеральні залізниці) розпочала нову ініціативу під назвою GrainLane, яка спрямована на те, щоб пов'язати українських фермерів із роздрібними торговцями, клієнтами та постачальниками логістичних послуг по всій Європі та Африці.

Про це пише ЦТС з посиланням на Rail Freight.

Проект координується командою відкритих інновацій ÖBB у партнерстві з V labs, австрійською компанією, що спеціалізується на інноваціях бізнес-моделей. Платформа спрямована на створення відкритого та прозорого цифрового ринку, де українські виробники зерна можуть спілкуватися з міжнародними покупцями.

Інноваційний аспект послуги полягає в тому, що вона стане основою для зв'язку виробників та клієнтів, які до війни не мали ділових відносин. GrainLane має допомогти розблокувати понад 20 мільйонів тонн зерна, які наразі застрягли в Україні через морську блокаду.

В даний час на платформі є понад 64 000 тонн сільськогосподарської продукції, яка налічує понад 600 користувачів. Зацікавлені сторони можуть опрацювати деталі індивідуально між собою. Однак, GrainLane пропонує транспортні послуги завдяки своїй партнерській мережі.

Зазначається, що останніми місяцями RCG підтримує українське сільське господарство. До кінця липня компанія планує подвоїти свої потужності щодо перевезення зерна за рахунок збільшення кількості поставок до Австрії, а також до Угорщини та Румунії.