"Укрзалізниця" сформувала перелік рухомого складу та обладнання, що сподівається отримати в рамках допомоги від іноземних партнерів. У ньому, зокрема, 40 тепловозів виробництва американської компанії Wabtec, розповів голова правління залізничної компанії Олександр Камишін.

Про це пише ЦТС з посиланням на Rail Insider.

"Маємо розвивати партнерство із західними партнерами. Ми говоримо про "План Маршалла" для УЗ, ленд-ліз… Ми сформували великій перелік. Із важливого, є запит на 40 локомотивів вартістю 250 млн доларів, двигуни для модернізації інших наших локомотивів, спецмашини для відновлення інфраструктури та інше", - повідомив він.

Олександр Камишін додав, що даний перелік має затвердити робоча група.

Відзначимо, що питання отримання ще 40 американських тепловозів піднімалося УЗ раніше неодноразово. Зокрема, восени 2021 року в компанії зазначали, что ця кількість повністю закриє потребу УЗ в тепловозах.

До війни УЗ експлуатувала 30 тепловозів ТЕ33АС американської компанії GE Transportation (тепер - Wabtec).

Нагадаємо, що у травні Україна та США домовилися про транспортну співпрацю. "Серед ключових результатів виконання меморандуму очікуємо на оновлення всього парку локомотивів і вагонів до 2030 року, - заявляв тоді міністр інфраструктури Олександр Кубраков