Залізниці Німеччини (DB) розпочали випробування чотирилапого робота на ім'я Spot, який призначений для самостійного патрулювання парків відстою поїздів, виявлення сторонніх осіб та виявлення інших інцидентів за допомогою вбудованих засобів штучного інтелекту.

Про це пише ЦТС з посиланням на Railway Gazette.

При виникненні таких ситуацій робот починає транслювати відеозображення співробітникам служби безпеки DB, які знаходяться поблизу, які в разі потреби вживають відповідних заходів.

Перші випробування проходять на міській залізниці Мюнхена і покликані запобігати випадкам вандалізму та нанесення графіті на рухомий склад.

Робот здатний рухатися по шпалам, переходити через рейки, самостійно підніматися у разі падіння. Датчики та камери дозволяють йому уникати зіткнень із людьми чи предметами у будь-який час доби.

Графіті на вагонах поїздів створюють великі проблеми міської залізниці Мюнхена. У 2023 році спеціалістам депо Штайнхаузен довелося очищати поверхні вагонів загальною площею 13 тис. м². Щотижня графіті доводиться видаляти вручну в середньому з 12 поїздів, витрати на ці роботи становлять сотні тисяч євро.