Єменські хусити, підтримувані Іраном, стверджують, що тепер мають у своєму розпорядженні ракети, що здатні вражати торгівельні судна на значній відстані від узбережжя - вглиб Індійського океану. Таким чином вони погрожують, що будуть перешкодити кораблям, пов’язаним із Ізраїлем, проходити через Індійський океан до мису Доброї Надії в обхід Африки.

Як пише ЦТС, про це повідомляє Splash, посилаючись на заяву ватажка єменських хуситів Абдул Маліка аль-Хуті, який озвучив погрози у вчорашньому телевізійному зверненні.

"Наша головна битва полягає в тому, щоб не дати суднам, пов’язаним із ізраїльським ворогом, пройти не лише через Аравійське море, Червоне море та Аденську затоку, а й Індійський океан у напрямку до мису Доброї Надії. Це важливий крок, і ми почали здійснювати наші операції, пов’язані з цим", - сказав аль-Хуті. Він стверджує, що підтримувана Іраном група тепер нібито володіє відповідними ракетами.

Між тим, в ніч на 15 березня хусити вразили чергове торгове судно в Червоному морі. Воно отримало пошкодження, але продовжило рух далі. Загалом хусити вже атакували або здійснили спроби атак щодо більше ніж 65 суден.

На початку березня в Червоному морі затонув балкер Rubymar, атакований у середині лютого ракетним ударом хуситів. Це перше судно, яке затонуло внаслідок дій єменських радикалів.