Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України запропонувало передати Державній службі з безпеки на транспорті ("Укртрансбезпека") повноваження щодо відкриття нових міжнародних автобусних маршрутів та продовження діючих.

Про це пише ЦТС з посиланням на Бізнес Цензор.

Відповідні зміни передбачені наказом "Про затвердження Порядку організації регулярних, нерегулярних та маятникових (човникових) перевезень пасажирів автомобільним транспортом у міжнародному сполученні".

Ще одне нововведення, яке готується з набранням чинності розробленим Мінвідновленням наказу, - необхідні для відкриття, закриття, внесення змін чи продовження автобусного маршруту документи подаватимуться в електронному вигляді в електронному кабінеті перевізника та засвідчуватиметься кваліфікованим електронним підписом.

Проєктом наказу передбачається оцифрування процесів відкриття міжнародних маршрутів загального користування та отримання дозволів на міжнародні автомобільні перевезення пасажирів через Єдиний комплекс інформаційних систем у сфері безпеки на наземному транспорті, адміністратором якого є "Укртрансбезпека".

Також пропонується визначити, що "Укртрансбезпека" забезпечує організацію пасажирських перевезень на міжнародних автобусних маршрутах загального користування.

Досі рішення про відкриття, закриття, внесення змін до функціонуючого маршруту, продовження дії дозволів на регулярних міжнародних автомобільних маршрутах загального користування на підставі звернення перевізника приймала комісія, яка затверджувалася наказом Міністерства інфраструктури України.