В лютому 2024 року перевезення руди склали найбільшу частку в структурі експортних перевезень АТ "Укрзалізниця", випередивши зернові вантажі.

Як передає ЦТС, про це в ході чергового засідання Експортного офісу при АТ УЗ, яке відбулося 6 березня, розповів заступник директора департаменту комерційної роботи АТ "Укрзалізниця" Валерій Ткачов.

Він нагадав, що в лютому поточного року загалом АТ УЗ перевезла 14,55 млн т вантажів (за оперативними даними). Це рекордний показник від початку повномасштабного вторгнення.

Протягом лютого в експортному сполучені залізницею було перевезено 7,76 млн т (+3,6 % до обсягів січня 2024 року та +53,0 % до аналогічного періоду 2023 року).

"Причина суттєвого збільшення експортних перевезень - ефективна робота українського коридору експорту вантажів через порти Великої Одеси", - відзначив представник АТ УЗ.

За його інформацією, в минулому місяці у структурі експортних перевезень залізницею перше місце посіла - руда залізна та марганцева - 3,33 млн т (42,9% вантажів у загальному обсязі експортних перевезень); на другому місці - зернові вантажі - 3,3 млн  т (42,6 % в усіх експортних перевезеннях); на третьому - чорні метали - 0,44 млн т (частка 5 % в експортних перевезеннях).

Як зауважив Ткачов, 3,33 млн т перевезеної руди на експорт - це рекордний показник для даного виду вантажу з початку повномасштабної війни і він майже дорівнює довоєнним місячним обсягам перевезень.