На Тернопільщині дорожники розпочали влаштування нового асфальтобетонного покриття на другій половині ремонтованого шляхопроводу на трасі Р-41 Обхід Тернополя.

Про це пише ЦТС з посиланням на інформацію Служби відновлення та розвитку інфраструктури у Тернопільській області.

"Це означає, що невдовзі зможемо відкрити повноцінний рух через 42-метровий шляхопровід", - йдеться в повідомленні.

Шляхопровід через залізницю розташований на 1 кілометрі автодороги Р-41. Ремонт аварійної споруди стартував торік у вересні, а вже у грудні транспорт поїхав через відремонтований лівий проїзд.

Підрядна організація нанесла перший, вирівнюючий шар асфальтобетонного покриття на правий проїзд шляхопроводу. Попереду - верхній шар покриття, розмітка та облаштування інфраструктури.

До ремонту шляхопровід на 1 кілометрі траси Р-41 Обхід Тернополя перебував у аварійному стані. Служба відновлення ініціювала невідкладний ремонт споруди через високий ризик руйнування та численні пошкодження.

Під час повномасштабної війни кількість транзитного транспорту на Р-41 значно зросла, а відповідно навантаження на шляхопровід. Через загрозу руйнування споруди на стратегічній дорозі та ймовірність паралічу і автомобільного, і залізничного руху, Уряд спрямував гроші на його невідкладний ремонт.

Джерелом фінансування став залишок коштів, виділених у 2022 році Європейським інвестиційним банком.

Р-41 забезпечує зв’язок між дорогами міжнародного значення М-30 Стрий-Умань-Дніпро-Ізварине, М-09 Тернопіль - Львів - Рава-Руська і М-19 Доманове-Ковель-Чернівці-Тереблече, а відповідно транзит оборонних, гуманітарних і комерційних вантажів в обхід Тернополя.

1