Аеропорт Полтави у 2023 році витратив на зарплати працівників повітряної гавані 5 млн грн. Крім того, у минулому році в приміщенні аеровокзалу було проведено реконструкцію системи теплопостачання, йдеться в Програмі розвитку та підтримки Полтавського обласного комунального підприємства "Аеропорт-Полтава".

Про це пише ЦТС з посиланням на ЗМІСТ.

З 2018 році приміщення аеровокзалу відремонтували за кількадесят млн гривень, проте будівля все одно почала руйнуватися. Причина полягає у відсутності опалення. Протягом 2023 року у терміналі проводили реконструкцію системи теплопостачання. Надалі планують влаштувати комбіновану систему опалення з газовим та твердопаливним котлом.

Під час воєнного стану працює тільки частина працівників підприємства, яка має триденний робочий тиждень, вони підтримують в належному стані територію аеропорту у 214 га, виробничі проєкти, аеродром та спеціальну техніку тощо.

Торік на аеропорт витратили 5 млн 515 тис. грн, з яких абсолютна більшість - на зарплати персоналу.

Обласна влада розраховує, що з полтавського аеропорту колись літатимуть, у грудні 2023 року для цього проголосували програму розвитку. Проте, ухвалення програми та використання грошей - різні речі, зазначив начальник Полтавської ОВА Філіп Пронін: "Протягом 2018-19 років тут приземлилися 20 бортів, а в DIA у США стільки ж за 20 хвилин, а не два роки. У Борисполі, я думаю, що стільки ж приземляються за півдня, а не за 2 роки. Якщо ми не побудуємо злітну смугу, не запустимо лоукостери, там нічого не працюватиме".

Нагадаємо, ЦТС писав, що в січні 2022 року Полтавська облдержадміністрація оголосила тендер на повне поновлення аеродрому в аеропорту Полтави. Роботи оцінювались у 1,54 млрд грн.

Раніше аеропорт Полтава був названий у числі проектів, реалізація яких запланована на 2022 рік коштом державного бюджету. З бюджету Полтавської області у 2021 році виділили 25 млн грн на розробку проекту нового аеродрому. Проект передбачав демонтаж старої злітно-посадкової смуги, руліжної доріжки та перону та будівництво на їх місці нових об'єктів із бетону.

А на початку листопада 2021 року полтавському аеропорту рішенням міськради було виділено додаткову ділянку землі для розміщення, експлуатації та обслуговування будівель та споруд авіаційного транспорту.