Через Чорноморський коридор, організований Україною, та річкою Дунай з серпня 2023 року експортовано понад 30 млн тонн агропродукції. Це понад 90% від загального агроекспорту України. 

Про це пише ЦТС з посиланням на інформацію Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури.

За майже 7 місяців роботи українського морського коридору 854 суден експортували 26 млн тонн вантажів з портів Великої Одеси до 42 країн, з яких понад 18 млн тонн - продукція українських аграріїв. 

"Обсяги експорту Чорноморським коридором майже досягли довоєнного рівня з портів Південний, Одеса та Чорноморськ. В грудні експортували морем 6,8 млн тонн, в січні - 6,7 млн тонн.  Український коридор і порти Дунаю сьогодні забезпечують понад 90% агроекспорту. І враховуючи ситуацію з блокуванням українського експорту на західному кордоні, ми готуємося нарощувати агроекспорт через Дунай в обхід кордону з Польщею. УДП вже готує баржеві каравани, які щомісяця можуть перевозити обсяги понад 2 тис вантажівок", - зазначили в відомстві.

Наразі порти Одеса, Чорноморськ та Південний очікують на захід ще 111 суден, які після завантаження експортують 3,3 млн тонн вантажів.  

Нагадаємо, що з серпня минулого року і до кінця грудня українським тимчасовим морським коридором було експортовано близько 13 млн т продукції до 24 країн.