На території летовища у Флоренції планують створити власний виноградник, - він буде висаджений на даху головної будівлі аеропорту.
Про це пише ЦТС з посиланням на Zakordon 24.
Американська дизайн-студія Rafael Viñoly Architects презентувала проект оновленого аеропорту, за планом, там розширять термінал, покращать транспортне сполучення, розгорнуть злітно-посадкову смугу та розіб'ють виноградник.
Виноградник вирішили зробити, щоб наголосити на особливості регіону - Тоскана вважається "виноробною столицею" Італії. Лози займатимуть близько 8 гектарів.
Значна частина виробництва вина, ймовірно, здійснюватиметься власними силами.
Провідний винороб з регіону буде обробляти виноградник, а вино буде вироблятися та витримуватися в спеціальних підвалах під дахом термінала, - пояснює представник Rafael Viñoly Architects.
Під виноградниками проект термінала має велику площу, яка, за словами архітекторів, допоможе оптимізувати рух пасажирів.
У планах також передбачено поворот наявної злітно-посадкової смуги на 90 градусів, що зробить її більш пристосованою до сучасних літаків, а також покращить подальше транспортне сполучення через нову систему легкорейкового транспорту.
Rafael Viñoly Architects оголосили, що працюватимуть разом із планувальниками аеропорту, щоб побудувати структуру у два етапи. Перший планується завершити у 2026 році, але доведеться почекати деякий час на другий - він має бути завершений не раніше 2035 року.
Нагадаємо, раніше ЦТС писав, що у польському аеропорту Зелена-Гура-Бабімост було висаджено 150 кущів винограду. Виноградник розташований поблизу пасажирського терміналу.
Читайте також В аеропорту Нью-Йорка влаштували картопляну ферму