Компанія Siemens Mobility заснувала дочірню лізингову компанію Smart Train Lease, яка здаватиме в оренду регіональні моторвагонні потяги сімейства Mireo Smart. Це відкриє для пасажирських операторів додаткову можливість нарощувати за потреби розміри парків рухомого складу.

Про це пише ЦТС з посиланням на Rynek Kolejowy.

Послуга охоплює не тільки електропоїзди, а й контактно-акумуляторні та поїзди на водневому паливі.

На першому етапі Siemens пропонує послугу лише в межах Німеччини, але у середньостроковій перспективі передбачено її розповсюдження на всю Європу.

Оператори зможуть брати такі поїзди в оренду, у тому числі для випробування на практиці нових технологій, таких як воднева та акумуляторна тяга.

Потяги Mireo Smart розраховані на швидкість руху до 160 км/год та обладнані європейською системою керування рухом поїздів ETCS. У тривагонному поїзді передбачено 214 місць для сидіння, місця для 21 велосипеда та двох інвалідних візків.

Компанія Smart Train Lease розраховує спростити процес передачі поїздів у лізинг, щоб зробити цю процедуру настільки ж простою, як оренда автомобіля. Передбачено стандартний договір із різними опціями щодо сервісу. Підбір опцій залежить від місцевої ремонтної інфраструктури та компетенцій депо.