Королівська асоціація нідерландських судновласників повідомила, що хоче отримати від Міністерства оборони дозвіл на озброєну охорону на борту суден, що курсують Червоним морем.

Про це пише ЦТС з посиланням на NOS.

Через напади хуситів нідерландські судна більше не проходять через Червоне море - важливий морський шлях для міжнародної торгівлі. Вони обходять Африку через мис Доброї Надії.

"Як тільки парасолька над регіоном Червоного моря, що використовується збиття ракет, ще більше зміцниться, ми хочемо мати можливість плавати там поряд з нашими конкурентами з охороною на борту", - зазначила представник Королівської асоціації нідерландських судновласників Аннет Костер.

Міністр оборони країни Кайса Оллонгрен в свою чергу заявила, що Нідерланди активно діють у Червоному морі для захисту міжнародного судноплавства, проте плавати там зараз все одно нерозумно. "Ми говоримо про крилаті ракети, ударні дрони. З цим потрібно боротися інакше, ніж у випадку з невеликими човнами з озброєними піратами", - додала вона.

За її словами, Нідерланди роблять певні кроки в цьому напрямку, працюючи з іншими країнами над зменшенням бойового потенціалу хуситів.