АТ "Укрзалізниця" планує цьогоріч збудувати 120 вагонів-зерновозів для колії 1520 мм та євроколії, йшлося під час засідання Експортного офісу при УЗ.

Про це пише ЦТС з посиланням на Rail.insider.

 Як зауважив директор департаменту комерційної роботи товариства Геннадій Майданик, нещодавно презентовані вагони-хопери для перевезень коліями 1520 та 1435 мм наразі проходять випробування.

Та до кінця року парк філії "Центр транспортної логістики" компанії планують поповнити 120 такими зерновозами.

Основна перевага вагонів полягає в тому, що вони можуть прямувати територією України та за її межами без перевантаження.

Нагадаємо, ЦТС писав, що "Укрзалізниця" у 2023 році представила збудуваний на власних потужностях зерновоз, який оптимально пристосований для перевезень колією 1520 мм та євроколією - 1435 мм.

"Щоб нарощувати обсяги експорту, маємо не тільки розбудовувати прикордонну інфраструктуру, а й оновлювати рухомий склад. Виготовили зерновоз на виробничих потужностях "Укрзалізниці", який пристосований для перевезення вантажів територією України та колією 1435 країн Європейського Союзу. Він враховує всі вимоги, особливості та габарит інфраструктури. Далі такі вагони плануємо поставити на серійне виробництво", - повідомив тоді голова правління АТ "Укрзалізниця" Євген Лященко.

Новий вагон-хопер для зерна моделі 19-8005-У призначений для перевезення зерна та інших сипких харчових вантажів. Його вантажопідйомність 70 тонн; об’єм кузова 104 куб. м; 5 завантажувальних люків, 6 розвантажувальних; конструкційна швидкість 120 км/год.