До морських портів України наразі прямує майже на 1 тис. вагонів із зерном більше, ніж тиждень тому, - 6 тис. 662 одиниці. Такі дані оприлюднив заступник директора департаменту комерційної роботи АТ "Укрзалізниця" Валерій Ткачов.

Про це пише ЦТС з посиланням на Rail.insider.

Фіксується зростання кількості вагонів із зерном, що рухаються в напрямку портів Великої Одеси, з 5746 до 6662 вагонів.

Упродовж тижня обсяг добового вивантаження вагонів із зерном в портах Великої Одеси коливається у діапазоні 900-1050 вагонів на добу.

Середньодобовий показник становить 923 вагони на добу. За останній тиждень він збільшився на 18 одиниць.

Черга вагонів із зерном у напрямку порту Ізмаїл зросла на три одиниці - з 283 до 286 вагонів. При цьому показник вивантаження зменшився на дві одиниці - до 49 вагонів на добу.

"Зберігаються складнощі у підведенні вантажів до портів Великої Одеси та вивезенні порожніх вагонів через інфраструктурні обмеження (обмежена пропускна спроможність дільниці Подільськ - Роздільна - Одеса-Застава) та загального збільшення вантажопотоку в напрямку портів Великої Одеси (одночасно рухаються аграрні вантажі, вантажі ГМК та інші). Тож загальну переробну спроможність припортових станцій скориговано відповідно до провізної спроможності мережі на дільниці Подільськ-Роздільна", - зауважив Ткачов.

Окрім того, зростають обсяги передачі вагонів із зерном через західні прикордонні переходи.

Найбільше наразі передається до Румунії - 98,4 вагони із зерном на добу. Це на 3,4 одиниці більше порівняно із тижнем раніше.

На 2,5 вагона зросла передача через українсько-польські переходи. Щодоби через кордон прямують 92,5 вагони.

Обсяг передачі зерна до Словаччини зріс на шість вагонів - до 52,4 одиниці на добу. Водночас до Угорщини прямують 43,2 вагона на добу (порівняно з минулим тижнем зростання становить два вагони).