Оператор залізниць ОАЕ Etihad Rail планує розпочати пасажирські перевезення на лінії Абу-Дабі - Аль-Дханна протяжністю 250 км. В даний час на мережі залізниць цієї країни виконуються лише вантажні перевезення.

Про це пише ЦТС з посиланням на Railway Gazette.

Однак поїздки по лінії будуть організовані поки що для працівників Національної нафтової компанії Абу-Дабі ADNOC у рамках укладеної з Etihad Rail угоди про стратегічне партнерство. На даний момент немає інформації про те, коли ця залізниця стане доступною для широких верств населення.

У лютому 2022 року оператор оформив кредитну угоду з First Abu Dhabi Bank в галузі фінансування пасажирських перевезень на суму 537,3 млн доларів.

У червні того ж року підписано контракт із іспанським виробником рухомого складу CAF вартістю понад 250 млн євро на постачання та обслуговування човникових поїздів локомотивної тяги, розрахованих на швидкість 200 км/год.

У лютому 2023 року Etihad Rail уклав також контракт із компанією CRRC Qingdao Sifang на постачання 21 дизель-поїзда з опціоном, що допускає придбання ще 140 одиниць.