Європейський союз та Європейський інвестиційний банк нададуть Молдові 53,2 млн євро на ремонт залізничного коридору Велчинець-Окніца-Бельці-Унгени-Кишинеу-Каїнари.

Про це пише ЦТС з посиланням на інформацію Міністерства інфраструктури та регіонального розвитку країни.

"Буде відремонтовано 128 км залізниць, які перебувають у незадовільному стані, створюють ризики для залізничного сполучення та можуть порушити функціонування регіональних логістичних ланцюжків", - йдеться в повідомленні.

Ця ділянка забезпечує залізничне сполучення з промисловим середовищем, розташованим на півночі та в центрі Молдови, вільними економічними зонами в Меркулешть, Бєльцях, Унгенах та Кишинеу, а також забезпечує експорт, імпорт та транзит товарів з Румунії та України. Вона також з'єднується із залізничним коридором Кейнар-Чимишлія-Басарабяска-Джурджулешть, який використовується, зокрема, для логістики товарів, що транспортуються в порти Дунаю та Чорного моря.

Виділена сума включає 41,2 млн євро у вигляді кредиту на 30 років на пільгових умовах від цього банку та гранту у розмірі 12 млн євро від Європейського союзу.

"Реалізація проекту принесе ряд переваг щодо скорочення тривалості залізничних перевезень, збільшення частки ринку залізничних перевезень великотоннажних і габаритних вантажів, зниження навантаження на дорожню інфраструктуру, зниження ступеня зносу доріг і підвищення рівня безпеки дорожнього руху", - додали у відомстві.