У грудні розпочато беззупинковий пропуск поїздів на дільниці Джурджулешти-Етулія. Про це йшлося під час наради представників АТ "Укрзалізниця" з перевізниками Румунії та Молдови.

Про це пише ЦТС з посиланням на Rail.insider.

Перший рейс зі станції Джурджулешти до станції Етулія без зупинок здійснено 1 грудня. Тоді ж відбувся і зворотний рейс. Також поїзди прямували без зупинок зазначеною дільницею 3 та 4 грудня.

Зауважується, що наразі проблем із забезпеченням руху немає.

Також створена тристороння група, куди увійшли представники "Укрзалізниці", залізниці Молдови та румунські перевізники для оперативного обміну інформацією щодо наявності вагонів для передачі через кордон.

Водночас наголошувалося, що вагонопотік значно скоротився, тож питання з формуванням поїздів заздалегідь наразі не є актуальним.

Нагадаємо, в серпні Верховна Рада України ратифікувала внесення змін до Угоди між Урядом України та Урядом Республіки Молдова про діяльність залізничного транспорту - ухвалені зміни дозволили здійснювати транзитні перевезення на дільниці Етулія (Молдова) - Рені (Україна) - Джурджулешти (Молдова), без тридобової зупинки у Рені. Це стосується рухомого складу всіх форм власності та вантажів, які прямують зі станцій Республіки Молдова та України або транзитом через їх території в напрямку молдовського Джурджулешти та румунського Галац-Ларга.