Публічне акціонерне товариство "Крюківський вагонобудівний завод" стало першим в Україні підприємством, яке отримало право на випуск вантажних вагонів на колію 1435 мм, виконавши вимоги відповідних технічних специфікацій інтероперабельності (TSI), що діють в країнах ЄС.

Про це пише ЦТС з посиланням на Railway Supply.

Фахівці підприємства, відповідно до європейських стандартів, спроектовали інтермодальний вагон-платформу типу Sggrss 80’ для перевезення контейнерів - було виготовлено два прототипи, які пройшли випробування на полігоні країн ЄС.

Отримані сертифікати, що внесено до бази Залізничного Агентства Європейського Союзу (ERA) є підтвердженням виконання всіх чинних вимог.

Зазначається, що нова продукція дозволить КВБЗ розширити ринки збуту та задовольнити потреби як компаній з країн ЄС, так і УЗ та інших українських операторів, що працюють на колії 1435 мм.

Вагони верифіковані для експлуатації на всій мережі залізниць ЄС.

img_4040-1

Нагадаємо, в липні 2022 року підприємство завершило випробування нової моделі вагона-платформи для ринку Євросоюзу. 

У 2021 році підприємство почало розробляти вагони, які відповідають стандартам Євросоюзу. Першим виробленим вагоном стала 80-футова зчленована платформа SGGRSS. Її характеристики: довжина з буферами - 26,39 м; висота палуби над рейками - 1155 мм; вага тари - 27 т; максимальне корисне навантаження - 108 т за 100 км/год або 93 т за 120 км/год.

Влітку 2022 року випробування двох прототипів для демонстрації відповідності стандартам TSI WAG та TSI Noise було завершено та тривав процес схвалення Агентством залізниць ЄС з метою серійного виробництва з І кварталу 2023 року.