15 листопада 2023 року відбулося підписання двостороннього Меморандуму про взаєморозуміння між Міжнародним аеропортом Бориспіль та американською інфраструктурною консалтинговою компанією AECOM. Документ передбачає відновлення та модернізацію інфраструктури аеропорту та авіаційного сектору України в цілому.

Про це пише ЦТС з посиланням на інформацію повітряної гавані.

"Меморандум знаменує собою важливу віху для відновлення авіаційного сектору України та є частиною глобального плану з відновлення та модернізації національних аеропортів", - зазначив генеральний директор аеропорту Олексій Дубревський.

Меморандум має на меті сприяти співпраці, обміну інформацією та консультативній підтримці з боку експертів AECOM у відбудові та модернізації інфраструктури аеропорту. Ця співпраця спрямована на просування критично важливих проектів, які мають значення для відновлення міжнародного авіаційного сполучення та мають вирішальне значення для відновлення авіаційного сектору країни.

Зазначається, що компанія AECOM має досвід участі у відновлювальних роботах різної складності по всьому світу - AECOM та її дочірні компанії брали участь у післявоєнній відбудові в Іраку, Афганістані та Боснії, а також у відновленні після стихійних лих у Непалі, Гаїті, Японії, Індонезії та країнах Карибського басейну. Експерти компанії ухвалювали успішні авіаційні рішення для різних проектів і континентів, від аналізу фінансового і технічного обґрунтування до проектування, генерального планування, управління програмами та будівництвом.