Керівник пасажирського напряму АТ "Укрзалізниця" Олександр Перцовський повідомив, що польський перевізник SKPL, який є партнером УЗ на новому маршруті Варшава - Рава-Руська - Львів - Коломия до Чернівців, планує модернізувати потяг, що здійснює курсування, пише ЦТС.

"Точки болю" для наших пасажирів - ми їх добре знаємо та розуміємо: зручність рухомого складу на польскому сегменті маршрута (сидіння, місце для багажу, освітлення, туалетні кімнати, буфет). Над виправленням цього наполегливо працює наш партнер: вже практично завершено модернізацію нового поїзда для цього маршрута", - зазначив він.

За словами Перцовського, польський регулятор має дати фінальне погодження для старта оновленого рухомого складу вже в грудні.

Також він додав, що місткість потяга також збільшиться.

Нагадаємо, раніше в інтерв'ю ЦТС директор польської компанії Томаш Страпаґєль зазначав, що SKPL готова оновлювати рухомий склад на маршруті у разі потреби таких перевезень. "Ми готові збільшити кількість пропонованих місць на цьому маршруті, запустивши більші дизель-поїзди або замінивши їх на локомотиви з вагонами. Однак всі подібні кроки ми мусимо, передусім, обговорювати з "Укрзалізницею", оскільки саме український державний перевізник є замовником, ми всього лише виконавці", - зазначив тоді директор SKPL.