Лізингова компанія Railpool замовила 45 гібридних локомотивів сімейства Modula у компанії Vossloh Rolling Stock, що належить китайській корпорації CRRC.

Про це пише ЦТС з посиланням на Railway Gazette.

У замовлення включені локомотиви у двох варіантах: Modula BDD потужністю 1 МВт з двома дизельними двигунами та тяговою акумуляторною батареєю та Modula EDD з комбінованим приводом, що розвиває потужність 2,5 МВт при живленні від контактної мережі змінного струму 15 кВ, 16,7 Гц та потужність 1 МВт під час живлення від дизельного двигуна.

Локомотиви призначені для важкої маневрової та вантажної роботи. Railpool планує пропонувати їх для лізингу у Німеччині та Данії.

Постачання будуть виконані з середини 2026 до кінця 2027 року. Опціони на придбання додаткових 142 одиниць, обумовлені в контракті, Railpool може використовувати до середини 2029 року.

Vossloh Rolling Stock вже отримала два великі замовлення на локомотиви сімейства Modula, у тому числі від DB Cargo на 50 одиниць (з опціоном ще на 200 од.) та лізингової компанії Northrail - теж на 50 одиниць.