Новим потягом "Укрзалізниці", що курсує маршрутом Коломия-Львів-Варшава вже 10 днів, скористалися понад 2800 пасажирів - до Польщі та зворотно. 

Про це пише ЦТС з посиланням на інформацію Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України.

Зазначається, що на ділянці Рава-Руська - Варшава поїзд з перших днів тримає високу планку популярності та заповнюється на 86%.

"Пасажири проводять в дорозі від початкової до кінцевої станції майже 14 годин: від Львова до Рави-Руської - всього 1,5 години сучасним дизель-поїздом українського виробництва з доступом до Wi-Fi через Starlink, а в Раві-Руській пасажири здійснюють пересадку з поїзда української ширини колії (1520 мм) на поїзд польського перевізника SKPL європейської колії (1435 мм) і зворотно", - йдеться в повідомленні.

Поїздка від Рави-Руської до Варшави займає 8 годин. Обидва поїзди мають місця 1-го та 2-го класу.

У відомстві підкреслили, що для відновлення сполучення Рава-Руська - Варшава залізничники минулого року провели капітальний ремонт євроколії завдовжки 8 км від Держкордону до Рава-Руської, а також реконструювали залізничний вокзал у Рава-Руській для можливості проведення митного та прикордонного контролю.

В польській SKPL в свою чергу повідомили, що відвідуваність, крім першого зворотного рейсу в Україну (15 жовтня), зараз коливається в районі 95-100% зайнятих місць. Наприклад, 19 жовтня потяг Рава - Варшава прийняв 198 пасажирів.

Поїзд майже завжди прибуває до Варшави вчасно або з дуже невеликою затримкою.