"Укрзалізниця" підписала договір з Крюківським вагонобудівним заводом на виготовлення 44 пасажирських вагонів.

Про це пише ЦТС з посиланням на інформацію АТ УЗ.

Згідно з умовами тендеру, фінальна вартість нових вагонів склала 1 951 008 600 гривень.

Виготовлення та поставка нових вагонів за умовами договору мають бути здійснені протягом найближчих двох років.

Нові вагони буде профінансовано з державного бюджету.

Як і планувалось, у рамках нового договору буде виготовлено 20 купейних вагонів, 12 вагонів СВ, 9 плацкартних вагонів, які закуповуються вперше з 2008 року, та 3 вагони, призначені для перевезення пасажирів з інвалідністю. 

"Крім купейних, плацкартних та вагонів СВ, замовляємо і вагони з підвищеним рівнем інклюзивності для користувачів крісел колісних. Такі вагони забезпечать для цих пасажирів додаткові умови комфорту. Всі інші вагони також будуть обладнані додатковими інструментами підвищення доступності. Ця закупівля дозволить також замінити ті вагони, що, на жаль, були втрачені в результаті ворожих обстрілів. Також будемо робити акцент і на модернізації застарілого рухомого складу", - зазначив голова правління АТ УЗ Євген Лященко

Нові вагони будуть обладнані кондиціонерами, сповивальними столиками, розетками та USB-портами для швидкого заряджання гаджетів, кавоварками та модерновими системами керування освітленням.

Вагони для перевезення пасажирів з інвалідністю матимуть підіймальні платформи для зручної посадки пасажирів на кріслі колісному.

Крім того, двері пасажирських купе у купейних вагонах та вагонах СВ будуть обладнані системою сигналізації та кнопкою блокування дверей для більшої безпеки пасажирів, передбачено також систему відеоспостереження.