Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України ініціювало заборону проїзду автомобілів по територіях об’єктів природно-заповідного фонду, пише ЦТС.

"Пересування на джипах, ендуро-мотоциклах, квадроциклах та багі наносить значної шкоди довкіллю. Для припинення знищення довкілля у такий спосіб Міндовкілля розробило законопроект, який вносить зміни до Закону України "Про природно-заповідний фонд України" та Кодексу України про адміністративні правопорушення", - йдеться в повідомленні.

Проект документа вводить заборону проїзду автомобілів по територіях об’єктів природно-заповідного фонду. Заборона не стосуватиметься доріг загального користування, вулиць і доріг міст та інших населених пунктів, а також автомобільних доріг на приватних територіях.

"Це допоможе захистити біорізноманіття від знищення та хімічних забруднень, шумів та вібрацій, які спричиняють автомобілі", - додали у відомстві.

Зазначається, що законопроєкт обговорений та підтриманий представниками громадських організацій таких як "Київський еколого-культурний центр", WWF-Україна, "Жива планета", "Українське товариство охорони птахів", "Екологія-Право-Людина", "Чисто.де", "Українська природоохоронна група" та інших.

Попереду -  процедура погодження з центральними органами влади.