Під Мінськом на залізничній станції Озерище вчора, 5 жовтня, близько 23:30 стався вибух, - за попередніми даними, було здійснено підрив залізничного полотна.

Про це пише ЦТС з посиланням на інформацію Спільноти залізничників білорусі.

За попередньою та поки неверифікованою інформацією, пошкоджено ділянку залізничного полотна та стрілочного перевода, що з'єднують станційні шляхи з вантажно-розвантажувальними у місці розташування вантажних рамп. Дані інженерні споруди на вказаній станції періодично використовуються для виконання вантажно-розвантажувальних операцій з військовою технікою.

Озерище є основною станцією, де здійснюється навантаження військової техніки в районі Мінська. Поруч зі станцією розташовані 120-а та 127-а бригади зв'язку, а також 56-й полк зв'язку.

Від станції Озерище у напрямку станції Орша розташовуються станції Колодищі та Городище. До станції Городище примикає відгалуження на залізничну гілку до військової частини №42776. Станція Колодищі окремим шляхом з'єднана зі станцією Шабани, що створює маршрут обходу Мінська при прямуванні маршрутом Орша-Брест (або у зворотному напрямку).

Цей обхід активно використовується для підвищення секретності при здійсненні військових перевезень російської техніки, боєприпасів та контингенту у напрямку Баранович та Лунинці.

photo_2023-10-06_14-07-23