Уряд Молдови планує масштабну модернізацію державного порту Джурджулешти, що дозволить, зокрема, суттєво збільшити перевалку сільськогосподарської продукції, заявив міністр інфраструктури та регіонального розвитку країни Андрій Спину, представляючи проект розвитку порту.

Про це пише ЦТС з посиланням на АПК Інформ.

За його словами, у рамках реалізації проекту планується будівництво зерносховищ загальною ємністю близько 800 тис. тонн, обладнання нового причалу довжиною 150 м та глибиною 5 м та обладнання зернонавантажувачами з розрахунковою швидкістю 1500 т/год.

Також заплановано розвиток залізничних колій та залізничної станції розвантаження, будівництво стоянки для вантажних автомобілів, будівництво критих складів і облаштування території 2,5 га під новий портовий термінал.

Для виконання комплексу зазначених робіт мають залучити "приватного інвестора з бездоганною репутацією" за допомогою Міжнародної фінансової корпорації, яка входить до групи Світового банку.

"Ми хочемо, щоб у 2028 році модернізований порт у Джурджулештах вже запрацював, і дотримуватимемося цього плану", - наголосив Спину.