Польща затягує з допуском пасажирських вагонів українського габариту на свої колії

Новини 1707 переглядів
Facebook0 Twitter

Отримання погодження польської сторони значно б збільшило пропозицію місць у залізничному сполученні Київ-Варшава.

"Укрзалізниця" досі не отримала від Польщі остаточних технічних висновків щодо допуску пасажирських вагонів українського габариту на свої колії, повідомив голова правління АТ УЗ Євген Лященко.

Про це пише ЦТС, посилаючись на Інтерфакс-Україна.

"Складна історія. Ми досі не отримали технічних висновків від польської сторони. З травня, коли відбувся тестовий заїзд 14 стандартних пасажирських вагонів габариту 1-ВМ, які в Ягодині були переставлені на євровізки для 1435 мм колій, вже минуло майже п’ять місяців, ще не отримали остаточних висновків польських колег", - зазначив він.

За словами Лященко, компанія нагадує про це питання на всіх рівнях, на всіх протокольних зустрічах, підключає МЗС. 

Нагадаємо, "Укрзалізниця" в рамках роботи над розширенням прямого сполучення між Києвом та Варшавою 31 травня запустила в рейс тестовий поїзд, сформований з 14 стандартних вагонів УЗ, щоб нарешті отримати погодження від польської сторони.

Ще раніше було проведено низку раундів переговорів та узгоджень між українськими та польськими залізничниками щодо сумісності стандартних вагонів "Укрзалізниці" з модернізованою польської інфраструктурою, отримано технічні погодження від польського регулятора UTK (Urząd Transportu Kolejowego).

Також було виконано тестовий заїзд поїзда, сформованого з вагонів стандартного для України габариту 1-ВМ. Ці вагони успішно пройшли весь маршрут від Києва до Варшави (із перестановкою візків на станції Ягодин). Крім того, на вимогу польської сторони пройшли детальні заміри всіх габаритів кожного вагона цього поїзда спеціально залученими польськими технічними фахівцями з українською командою залізничників, яка зараз перебуває на прикордонній станції Дорогуськ у Польщі. 


Наверх