ДТЕК Енерго планує імпортувати близько 210 тис. тонн вугілля з Польщі.

Як пише ЦТС з посиланням на інформацію ДТЕК, в рамках контракту на імпорт палива домовлено про постачання енергетичного вугілля впродовж усього опалювального сезону, починаючи з вересня цього року і до березня наступного.

Перші партії вугілля очікуються вже цього тижня.

"Пріоритетним залишається використання вугілля власного видобутку. Проте, в умовах війни, непрогнозованих дій ворога та підвищеного навантаження, які теплоелектростанції компанії несуть останні місяці, додаткові обсяги імпортного палива дозволять "підстрахувати" та надати додатковий запас міцності для стійкішого проходження тепловою генерацією найближчого опалювального сезону", - прокоментував генеральний директор ДТЕК Енерго Ільдар Салєєв.

Нагадаємо, що в попередні роки компанія імпортувала енергетичне вугілля з ПАР та США. В умовах блокування портів доступним варіантом залишається імпорт залізницею через західні переходи.

В 2022 році Україна отримала вугілля із Австралії в якості гуманітарної допомоги. Паливо доставлялося в Європу морем, а потім залізницею - з Польщі до України.