Підрозділ Mercedes-Benz Special Trucks поставив Міністерству оборони України більше 100 високопрохідних вантажівок Zetros. Мова йде про ряд типів транспортних засобів для військової підтримки та логістичних завдань. Ще до поставки Zetros українські водії пройшли навчальні курси з управління та експлуатації даних транспортних засобів.

Як пише ЦТС, про це повідомили в Mercedes-Benz Special Trucks.

Зазначається, що кошти на закупівлю надійшли з ініціативи підтримки уряду Німеччини, яка спільно контролюється та реалізується Міністерством закордонних справ Німеччини та Міністерством оборони Німеччини.

В німецькій компанії розповіли, що Міністерство внутрішніх справ України вже кілька місяців використовує Mercedes-Benz Zetros з попередніх поставок для широкого спектру завдань з ліквідації наслідків стихійних лих та завалів.

Нові автомобілі для України мають переважно постійний повний привід і оснащені для виконання різноманітних транспортних завдань. Допустима повна маса коливається від 16,5 до 40 т. Вантажівки оснащені шестициліндровим рядним дизельним двигуном потужністю 360-476 к.с., залежно від комплектації.

23DT157_013

23DT157_005