У нових поїздах варшавського метрополітену, які з минулого року постачає чеська Skoda, з'явились проблеми з вентиляцією - їх відправляють на гарантійний ремонт.

Про це пише ЦТС з посиланням на The Warszaw.

Варшавське метро має кілька типів поїздів - радянські, більшість з яких вирушили до України, французькі та австрійські. З недавнього часу з'явились і чеські потяги Skoda.

Коли у жовтні 2019 року було виграно тендер на постачання 45 поїздів від компанії Skoda до варшавського метрополітену, виробник повідомив, що поїзди будуть оснащені кондиціонерами. Очікувалося, що в них буде прохолодно, але коли в січні 2020 року було підписано контракт, виявилося, що йдеться не про кондиціонер, а про вентиляцію. Ймовірно, мала місце лінгвістична помилка.

У результаті в варшавському метрополітені буде лише 37 поїздів із заводів Skoda, що на вісім менше, ніж планувалося. Їх поставки, відкладені в основному через пандемію, тривають. Остаточно вони мають бути завершені до кінця цього року.

Проблеми з вентиляцією у поїздах Skoda підтверджують представники варшавського метро. Виробник змушений вжити заходів щодо покращення вентиляції.

Наразі Skoda проводить аналіз системи розподілу повітря у салонах потягів.

При цьому зазначається, що нові поїзди пройшли перевірку та схвалили Управління залізничного транспорту.

Зараз поїзди на гарантії та всі можливі зауваження щодо їх роботи та експлуатації можуть бути виправлені.