Криворіжці отримали першу воду із нового магістрального водогону - запрацювала перша ланка магістрального водогону в Дніпропетровській області, яка подає якісну питну воду в Кривий Ріг.

Про це пише ЦТС з посиланням на Мінвідновлення.

Вода почала наповнювати Південне водосховище і її вже отримали споживачі. 

Першу нитку водогону Агентство відновлення запустило в роботу 21 серпня. Вода заповнила 16-кілометрову трубу, а з неї - відкритий канал довжиною понад 10 км і потрапила у Південне водосховище. Запуск першої нитки дасть змогу на чверть закрити потребу в якісній питній воді для Кривого Рогу.  

"Інші три нитки на ділянці Інгулець - Південне водосховище плануємо запустити до кінця вересня - початку жовтня. Це дозволить повністю забезпечити Кривий Ріг водою", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що через підрив росіянами Каховської ГЕС близько мільйона людей з Кривого Рігу, Марганеця, Нікополя, Томаківки, Покрову, Марʼянського та низки прилеглих населених пунктів залишилися без води. Уже на другий день після катастрофи Агентство відновлення було залучено до проєкту з будівництва нового водогону, та почало працювати над забезпеченням  подачі води з Карачунівського водосховища. 

Перша нитка водогону запрацювала через 76 днів з дня підриву Каховської ГЕС.

Нагадаємо, що загалом проект відновлення водопостачання мешканцям міст, що постраждали від нестачі води внаслідок російського теракту на Каховській ГЕС, передбачає облаштування 3 ланок магістральних водогонів: Інгулець - Південне водосховище (Кривий Ріг); Хортиця - Томаківка - Марганець; Марганець - Нікополь - Покров.

371822956_676093751215905_3197392366561414802_n