Тендерний комітет КП "Київський метрополітен" 25 серпня присудив перемогу ПАТ "Крюківський вагонобудівний завод" у тендері на поставку поїздів метро на 79,2 млн євро.

Про це пише ЦТС з посиланням на Бізнес Цензор.

Як повідомили в компанії, пропозиція вітчизняного вагонобудівника була погоджена з Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР).

У контракт, окрім поїздів, також входять запчастини, витратні матеріали, устаткування та інструменти для обслуговування, ремонту і супутніх послуг.

Наразі, згідно із протоколом, очікується робота з укладання контракту та інші процедури, а також виготовлення та передача замовнику готової продукції.

У тендері також брала участь компанія Skoda. Утім, пропозиція КВБЗ була на 37% дешевшою.

Зазначається, що КВБЗ пропонує столиці метропоїзди з асинхронним тяговим приводом з 3 моторними та 2 причіпними немоторними вагонами, візки вітчизняного виробництва з центральним пневмопідвішуванням та дисковими гальмами.

Довжина поїзда становить 97 метрів, його конструкційна швидкість - 90 км/год, призначений термін служби - 50 років, загальна місткість (з урахуванням пасажирів, які стоять) - 1650 людей.

У вагонах передбачені два інклюзивних, спеціально обладнаних місця для пасажирів колісному кріслі. Також передбачається вільний рух пасажирів із вагона до вагона - через герметичні переходи (поїзд-"труба").

Як уточнили ЦТС на КВБЗ, в столицю буде поставлено 10 п'ятивагонних поїздів або 50 вагонів.

photo_2023-08-25_14-09-35

photo_2023-08-25_14-09-36