У Міністерстві розвитку громад, територій та інфраструктури України повідомили, що послуги з дипломування через "Дію" тепер доступні для кожного українського моряка, бета-тестування послуг завершено, пише ЦТС.

"Технічні процеси були відпрацьовані за участі 250 моряків, видано 46 кваліфікаційних документів, понад 200 моряків записалися на кваліфікаційний іспит (CES 6.0)", - йдеться в повідомленні.

Для моряків через портал "Дія" доступні дві ключові послуги: присвоєння або підтвердження звання/кваліфікації та запис на кваліфікаційний іспит (CES 6.0) для подальшого отримання кваліфікаційних документів. 

"У рамках реформи дипломування моряків ми змінили формат отримання послуг - моряк з будь-якої точки світу може швидко отримати необхідні для роботи документи. Державний сервіс також захищає моряків від отримання підроблених документів", - прокоментував віце-прем’єр-міністр з відновлення України Александр Кубраков.

Весь процес від подачі заяви до отримання рішення Державної кваліфікаційної комісії, яке моряк отримує в "Дії" та на електрону пошту, займає не більше 5 днів.

"Наступний крок - підписання представником Адміністрації судноплавства та автоматичне отримання електронного образу такого документа в особистому кабінеті на порталі "Дія". Оригінал документа моряк забирає в Адміністрації судноплавства або особисто, або через свого представника. У разі відмови у видачі документу так само через портал можливо швидко подати апеляційну скаргу", - додали у відомстві.