Вантажна компанія литовського державного залізничного концерну Lietuvos geležinkeliai - LTG Cargo - закупить електровози для перевезень між Вільнюсом та Клайпедським портом.

Про це пише ЦТС з посиланням на Railway Gazette.

Інвестиції в проект становитимуть 100 млн євро.

LTG Cargo оголосила про початок міжнародної закупівельної процедури на придбання та технічну підтримку локомотивів, а також постачання запасних частин на строк не менше трьох років, йдеться у повідомленні компанії.

Точну кількість локомотивів буде визначено під час переговорів із постачальниками, і контракт передбачає збільшення кількості локомотивів у майбутньому.

Локомотиви мають бути здатні тягнути вагони масою до 5,7 тис. т.

У червні LTG Cargo оголосила про те, що розглядає можливість придбання електровозів, а міністр транспорту Литви Марюс Скуодіс підтвердив, що міністерство вже дало дозвіл на покупку.

Також пасажирська транспортна компанія Lietuvos geležinkeliai - LTG Link оголосила наприкінці червня про купівлю 15 нових електричних та акумуляторних поїздів у Stadler Polska, польської дочірньої компанії швейцарського виробника рухомого складу Stadler Rail, на загальну суму 226,5 млн євро.