Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури України повідомило, що відповідно до рекомендацій EuroRAP, протягом минулого тижня завершено монтаж 12 амортизаційних пристроїв бар’єрного огородження на потенційно небезпечних місцях в межах ділянки автодороги М-30 Стрий-Умань-Дніпро-Ізварине, від с. Голосків до межі з Вінницькою областю, пише ЦТС.

Такі амортизаційні пристрої, або ж "демпферні системи", застосовуються для запобігання тяжких наслідків аварійного зіткнення транспортного засобу з масивними перешкодами на автомобільних дорогах.

Під час лобового зіткнення "демпферна система" поглинає енергію удару шляхом поступової деформації внутрішніх елементів, які призводять в дію зовнішні балки, складаючи їх телескопічно, чим відрізняється від інших різновидів кінцевих елементів бар’єрного огородження, забезпечуючи ефективність та можливість виключення травмування учасників дорожнього руху під час зіткнення. 

40,82-кілометрова ділянка автошляху М-30 Стрий-Умань-Дніпро-Ізварине, від села Голосків до адміністративного кордону з Вінниччиною ремонтувалась протягом 2020-2022 років за кошти Міжнародного банку реконструкції та розвитку в рамках "Проекту розвитку дорожньої галузі".

1

2

3

Нагадаємо, перші чотири демпферні системи було встановлено на Полтавщині, на автодорозі Н-31 Дніпро-Решетилівка у жовтні 2021 року.