Апарат директора з економічної та інформаційної безпеки АТ "Укрзалізниця" провів позапланову перевірку однієї з баз довготривалого зберігання локомотивів. У ході перевірки виявлено низку фактів розкрадання деталей локомотивів. За попередніми підрахунками сума збитків уже сягає понад 10 млн грн.

Про це пише ЦТС з посиланням на інформацію АТ УЗ.

"Позапланову перевірку було проведено, оскільки до "Укрзалізниці" надійшла інформація щодо масового розкрадання елементів тягового рухомого складу", - йдеться в повідомленні.  

Вже в ході перевірки виявлено та задокументовано відсутність низки вузлів і деталей локомотивів. "Як правило, це дороговартісні елементи, що містять кольорові метали. Серед них гідрогасники, силові кабелі та інше електрообладнання", - додали в компанії.

Зазначається, що керівництво депо, на балансі якого перебуває база запасу локомотивів, не вживало жодних заходів, спрямованих на встановлення причетних до розкрадання осіб.  

"До того ж база не охоронялась, а її керівництво навіть не намагалося забезпечити охорону  матеріальних цінностей та звернутися до правоохоронних органів щодо фактів розкрадань", - підкреслили в УЗ.

З урахуванням того, що в діях відповідальних посадових осіб вбачаються ознаки службової недбалості, вирішується питання щодо передачі матеріалів перевірки до правоохоронних органів для їх розгляду в порядку ст. 214 КПК України.