Латвійська авіакомпанія airBaltic у майбутньому зимовому сезоні планує відкрити сезонну базу в Лас-Пальмасі, на острові Гран-Канарія в рамках програми з розширення присутності за межами традиційних ринків, пише ЦТС.

У зимову навігацію цього року на Канарських островах базуватимуться два літаки Airbus A220-300, які обслуговуватимуть 10 прямих маршрутів, що охоплюють Скандинавію та Балтійські країни.

Перевізник зазначає, що дев'ять із цих маршрутів будуть новими в її мережі, включаючи рейси до Бергена, Біллунда, Копенгагена та Осло.

"У зимові місяці, коли загальний попит на пасажирські авіаперевезення у всьому світі традиційно нижчий, ми знайшли можливість оптимізувати наші провізні потужності, створивши сезонну базу та експлуатуючи два літаки з Лас-Пальмасу, щоб задовольнити попит на польоти до сонячних місць та місць відпочинку", - заявив виконавчий директор авіакомпанії Мартін Гаусс.

Запуск рейсу з іспанського острова до Риги заплановано на жовтень, виконання інших рейсів планується розпочати на початку грудня.