Апаратом директора з економічної та інформаційної безпеки АТ "Укрзалізниця" проведено перевірку щодо розкрадання дизпального у оборотному депо Арциз.

Про це пише ЦТС з посиланням на інформацію АТ УЗ.

Під час перевірки встановлено, що до розкрадання причетні працівники депо. Інформацію передано до правоохоронних органів.

"У ході спільних дій Національної поліції України та апарату директора з економічної та інформаційної безпеки АТ УЗ було викрито та затримано злочинну групу. Злодії спільно з працівниками локомотивних бригад "Локомотивного депо Одеса-Сортувальна" з опломбованих паливних систем локомотивів злили 1290 літрів (1073 кг) дизпального, яким були наповнені 43 пластикові каністри. Для зливання пального використовувався електричний насос та гумові шланги", - йдеться в повідомленні.

Під час проведення низки обшуків та слідчих дій було вилучено дизельне пальне загальним об’ємом 10 288 літрів (8 560 кг) на суму 470 029 грн. Двох учасників злочинної групи затримано в порядку ст. 208 КПК України та поміщено до ізолятору тимчасового тримання.

Слідчі дії тривають, вирішуються питання щодо вручення цілої низки повідомлень про підозру у скоєнні злочину причетним працівникам локомотивних бригад та обрання їм запобіжного заходу.