Компанія Alstom та Державні залізниці Данії (DSB) показали повнорозмірний макет нового поїзда IC5 Coradia Stream, виготовлений у рамках контракту на постачання 100 таких поїздів та їхнє технічне обслуговування протягом 15 років.

Про це пише ЦТС з посиланням на Railway Gazette.

У салоні макета поїзда розміщено крісла, столики та інші елементи інтер'єру для оцінки їхньої функціональності споживачами послуг, персоналом DSB та іншими зацікавленими особами.

Усі реалізовані рішення спрямовані на створення комфортних умов відпочинку чи роботи під час поїздки. Це стосується столиків збільшеної площі, крісел з спинками і підлокітниками, що нахиляються, індивідуальних ламп для читання, електричних і USB-розеток.

У салонах IC5 передбачено більше інформаційних дисплеїв порівняно з поїздами, що експлуатуються.

П'ятивагонні поїзди розраховані на максимальну швидкість 200 км/год.

В інтер'єрі використані традиційні для країни екологічні матеріали, зокрема оббивна тканина з високою часткою вовни, що відрізняється зносостійкістю. При цьому до 96% використаних матеріалів є придатними для вторинної переробки.

Вагони відрізняються низькою підлогою у вхідній зоні, місцями для велосипедів та колясок, а також збільшеною площею для розміщення багажу.

Поїзди з 300 місцями для сидіння будуть замінювати рухомий склад, що експлуатується у високошвидкісних, міжміських та регіональних сполученнях.

2FC8DCCBE4EAADFF

337CF7457DC3DBA3

FBD4204F36202C64