У регіональній філії "Придніпровська залізниця" АТ "Укрзалізниця" практикують формування з’єднаних поїздів та поїздів підвищеної довжини. Нещодавно на магістралі був сформований поїзд вагою 10 тисяч тонн.

Про це пише ЦТС з посиланням на інформацію філії.

Зокрема, для залізниці нагальною є потреба у формуванні з’єднаних поїздів та поїздів підвищеної довжини, що дозволяє збільшити пропускну й провізну спроможність окремих ділянок і напрямків, поліпшити використання локомотивного парку, прискорити просування вантажів до отримувачів та позитивно позначається на якісних та фінансових показниках роботи магістралі.

"Формування, водіння й пропускання з’єднаних поїздів та поїздів підвищеної довжини вимагає від задіяного персоналу, насамперед локомотивних бригад і диспетчерського апарату, злагоджених дій на всіх етапах, упродовж всього маршруту прямування, дотримання численних регламентів та інструкцій, зокрема з питань безпеки руху", - підкреслив перший заступник директора регіональної філії "Придніпровська залізниця" Анатолій Борецький.

Загалом від початку 2023 року на Придніпровській залізниці провели 195 з’єднаних поїздів та 267 поїздів підвищеної довжини (станом на 8 травня).

Зазначається, що першість у формуванні з’єднаних потягів тримають Криворізька та Дніпровська дирекції залізничних перевезень, за кількістю поїздів підвищеної довжини лідирують Дніпровська та Запорізька.