У Лондоні між терміналом міжнародного аеропорту Лутон та залізничною станцією Аеропорт Лутон Паркуей у березні 2023 року розпочне роботу автоматизована транспортна система Luton DART (Direct Air-Rail Transit) завдовжки 2,1 км.

Про це пише ЦТС з посиланням на Railway Gazette.

Ця система забезпечить зручне сполучення з аеропортом для пасажирів, що відправляються з 60 станцій на лініях Thameslink та East Midlands Railway.

Так, на поїздку з лондонського вокзалу Сент-Панкрас до терміналу аеропорту потрібно 32 хвилин. Починаючи з 10 березня Luton DART перевозитиме пасажирів протягом 4 годин на день і поступово збільшить тривалість роботи до 24 годин, замінивши автобусний трансфер.

Адміністрація аеропорту та влада міста Лутон розраховує, що організація такого зручного залізничного сполучення спонукає багатьох пасажирів відмовитися від автомобільних поїздок на користь рейкового транспорту.

Станції транспортної системи Luton DART адаптовані для користувачів з обмеженою мобільністю - обладнані ліфтами, ескалаторами, тактильною плиткою та інформаційною індукційною системою для тих, хто погано чує.