Бельгійський стартап OTIV оголосив про намір провести випробування безпілотного поїзда з можливістю дистанційного керування на вантажній лінії Betuwe в Нідерландах, що проходить від Роттердамського порту до кордону з Німеччиною.

Про це пише ЦТС з посиланням на Railway Gazette.

Для реалізації проекту створено консорціум REMOOT за участю компаній Mobility42 (Нідерланди) та Rail Systems Engineering (Малайзія).

OTIV, утворений у 2019 році, отримав фінансову підтримку з боку кількох венчурних інвестиційних фондів із Нідерландів та Бельгії. Стартап займається розробкою систем автоматизації керування поїздами, що базуються на штучному інтелекті, включаючи системи підтримки машиніста, автоведення та безпілотного керування.

Створена стартапом система OTIV.One із датчиками виявлення перешкод використовується на шляхах промислових підприємств, у тому числі металургійної компанії ArcelorMittal, а також тестувалася залізницями Німеччини (DB), Нідерландів (NS та ProRail) та Франції (SNCF). Система OTIV.Two призначена для підтримки водія трамвая, спільно з компанією CAF перевірялася в рамках пілотного проекту в Сарагосі.

В даний час компанія OTIV розробляє систему безпілотного керування OTIV.Three.

Вантажна лінія Betuwe добре підходить для її випробування, оскільки значною мірою ізольована від решти мережі, та обладнана європейською системою управління рухом поїздів ETCS рівня 2 і вже неодноразово використовувалась для тестування технологій автоведення.