GNT Group, що є управляючою компанією зернового терміналу "Олімпекс Купе", який працює в порту Одеса, заперечує звинувачення на свою адресу з боку американського хедж-фонду Argentem Creek Partners та називає його дії нібито спробою захоплення стивідорного бізнесу.

Як передає ЦТС, про це йдеться у заяві GNT Group, оприлюдненій інформагенцією Інтерфакс-Україна.

GNT Group, вважає, що дії  Argentem Creek Partners "можуть призвести до перебоїв із відвантаженням збіжжя в рамках роботи критично важливого для України та світу "зернового коридору". Відзначається, що наразі операційна діяльність терміналу знаходиться під контролем компанії, всі контракти виконуються.

Одночасно компанія оскаржує в судах наявні на сьогодні рішення реєстраторів, українських та іноземних судів, які ініційовані ACP.

GNT Group заперечує всі звинувачення на свою адресу та заявляє, що готова виконати свої зобов’язання перед кредиторами у будь-який цивілізований спосіб. В компанії стверджують, що даний конфлікт штучно спровокований з боку компаній Argentem Creek Partners та Innovatus Capital Partners з метою швидкого захоплення стивідорного бізнесу в Україні.

GNT Group вважає, що кредитори таким чином намагаються знецінити бізнес з наступним непрозорим перепродажем активів компанії зацікавленій третій стороні.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Високий суд Англії на початку січня видав наказ щодо арешту активів власників компанії GNT Group і зернового терміналу "Олімпекс Купе" Сергія Грози та Володимира Науменка. Таким чином задовольнивши позов кредиторів GNT Group - американських інвестиційних компаній Argentem Creek Partners (ACP) та Innovatus Capital Partners.

Розслідування, ініційоване кредиторами, нібито довело, що GNT Group ліквідувала все зерно, передане в заставу компанією Innovatus, без погодження із кредиторами.

"Судове рішення дає нам можливість розпочати примусові дії. Після того як GNT Group передасть контроль над активами у Одеському порту відповідальним операторам, ми не вбачаємо суттєвих перешкод у роботі зернового коридору. Ми готові й надалі співпрацювати з українською державою та інвестувати в Україну", - прокоментував тоді регіональний менеджер ACP Джон Паттон.

Наприкінці минулого року Argentem Creek Partners повідомила, що розпочала примусові дії проти GNT Group. Претензії стосувалися кредитних ліній сукупним розміром 75 млн доларів.